FŐOLDAL
A PROGRAMRÓL
KÉSZSÉGFEJLESZTŐ JÁTÉKOK
BLOG
BELÉPÉS
Pályázat óvodáknak

Kedves Szülők, Pedagógusok!Szeretettel üdvözlünk benneteket, és örömmel adjuk hírül, hogy a Detki Keksz és a Vadvirág Alapítvány a Tanulást Könnyítő Program alkalmazásával olyan fejlesztő projektet hozott létre, amely finom és egyben játékos motiváció a gyerekeknek az olvasás előkészítéséhez és az értő olvasás fejlesztéséhez!
A programról bővebben itt olvashatsz.
Közös küldetésünk ebben a projektben, hogy olyan izgalmas, játékos feladatokkal ajándékozzuk meg a gyerekeket, amellyel könnyedén fejleszthetőek az értő olvasáshoz szükséges képességek. Ebben Detki Maki lesz segítségükre, aki mindig új kalandokba vezeti a gyerekeket.

Kiknek ajánljuk?

Két fő korosztálynak szólnak a játékok:


Célunk a közös társadalmi felelősségvállalás, hogy a támogató programunkkal mi is hozzájárulhassunk a két korosztály fejlődéséhez.

Hogyan fog mindez megvalósulni? Időközönként új feladatokkal jelentkezünk mindkét korosztály számára, amelyeket a szülőknek, pedagógusoknak időről időre le kell tölteni, és már kezdődhet is a vidám gyakorlás.

Hogyan jutnak el a feladatok a gyerekekhez? A szülők és a pedagógusok ingyenesen letölthetik ezeket a feladatlapokat a www.detkiokosjatek.hu és a www.tanulasjatekkal.hu honlapokról.
Fontos: A kisiskolások feladatlapjait az ábécékönyves Maki különbözteti meg az olvasáselőkészítő feladatlapoktól.

Mit kell tenni ehhez?

A legfontosabb, hogy a játékokhoz beszerezzetek néhány csomag Detki állatfigurás háztartási kekszet, majd időről időre meglátogassátok a fenti honlapokat az aktuális feladatlapokért! Az aktuális hírek, érdekességek miatt érdemes figyelemmel kísérni a Detki Keksz és a Tanulást Könnyítő Program Facebook-oldalainkat, és a Detki Keksz, valamint a Tanulást Könnyítő Program TKP Vadvirág Alapítvány YouTube-csatornáinkat!

Miben leszünk még a segítségetekre?

Olyan szempontrendszerrel készültek ezek a fejlesztő feladatok, amelyek rendkívül gyermekközpontúak, és egyben figyelembe veszik az értőolvasás-képesség rendszerére vonatkozó legújabb kutatási eredményeket is. Komplexitásuk mellett a hatékonyság is fontos szempont volt.

Ehhez találtuk ki a fejleszthető készségek listáját, amelynek alkalmazásával mindenki könnyedén követheti, hogy éppen melyik képességet fejlesztjük az adott feladatokkal. Ezek mindig a feladatlapok végén találhatók (pl. gyöngysor, ecset stb. formájában).

Hogyan tudtok belevágni a kalandba?

Sikeres letöltést, majd feltöltődést kívánunk!
Tartsatok velünk! És ne feledjétek: OKOSODVA TELIK A POCAK!
Részvételi szabályzat Adatvédelmi szabályzat Cookie szabályzat, cookie perenciák módosítása Kapcsolat GYIK